140927. P17 avslutade med ny vinst

2014-09-30 22:52

Med västliga höstvindar svepande snett över planen avslutade P17-laget säsongen på bästa möjliga sätt genom att hemmabesegra Bjurholm med klara 7-1 (3-0).

Det hjälpte inte att motståndarlaget bestod av spelare från fyra olika orter, Bjurholm, Hörnsjö, Vännäs och Spöland. Hemmalaget var alldeles för starkt och stod betydligt stadigare i den vind som efter matchen placerade ett av avbytarbåset på rygg en bit ut på grusplanen. Tur att ingen människa stod i vägen när båset försökte sig på en dubbel baklängesvolt i pik utan skruv samtidigt som det förflyttade sig ett 15-tal meter i östlig riktning.

I och med resultatet slutade Sorsele på en hedrande andraplats i serien, en enda ynka poäng efter Umeå FC. Sorsele var alldeles för överlägset för att det skull bli särskilt spännande. Ändå hade ledningen satsat på en defensiv taktik genom att placera harpunen ”Yaya” som defensiv mittfältare, vilket inte lyckades speciellt bra i och med att den olydige ynglingen gav sig iväg på diverse offensiva utflykter och gjorde två mål, vilket kanske inte var meningen. I övrigt droppade målen in med jämna mellanrum, tre i den första halvleken och fyra i den andra. Däremellan reducerade Bjurholm på ett friläge från halva planen, vilket dock inte verkade skaka om hemmaspelarna särskilt mycket.

Så här när säsongen drar sina sista andetag finns det ingen anledning att dela ut individuella betyg utan bara konstatera att laget har gjort en väldigt bra säsong. Det finns mycket fotboll i de här unga grabbarna, 15-19 år gamla. De flesta är individuellt skickliga och truppen består av en rik flora olika spelartyper som gör det lätt att plocka ihop ett fungerande lag. Dessutom har träningsviljan varit hög under hela säsongen. Till och med under de sista veckorna har det varit 20-talet spelare på varje träning, tre gånger i veckan.

Dagens målskyttar blev ”Yaya” 2 samt ett vardera för Nasim, Obi, Navid, Nima och Hassim.

Målvakter: Ali Reza Hosseinzada och Hameed Zahir
Utespelare: Nasim Haidari, Mustafa Haydari, Obi Tuchukwu, Riaz Ziaratgol, Anwar Jamili, Aziz Kazemian, Dawoud Nabizadeh, Mubiru ”Yaya” Yahaya, Navid Ghorbani, Ramsey Isaq Nuro, Hassim Kazemi, Emil Gabrielsson, Mahdi Kazemi, Nima Mohammadi och Andres Quinonez Gonzalez.