Meny

Våra sponsorer

140914. B-flickor. Vinst mot Vilhelmina

2014-09-16 00:07

I säsongens sista match lossnade det för B-flickorna med vinst hemma mot Vilhelmina IK med 6-1 (4-0).

Det har varit en retsam säsong för B-flickorna med alldeles för många knappa förluster i jämna matcher. ”Slutet gott, allting gott” är det väl bara att konstatera efter den klara segern mot Vilhelmina. Som i flera av de tidigare matcherna var Sorsele det bättre laget i den första halvleken, men till skillnad från tidigare så droppade målen in och ledningen i halvtid blev så klar som 4-0. Det ska man tacka tvillingarna Johansson för. Elin gjorde tre av målen och Evelina det fjärde på en alldeles briljant slagen straff sedan Bianca blivit fälld i bra läge. Det var bud på fler mål, men de gånger skotten träffade målet träffade de också målvakten, som verkade vara specialist på fotparader.

Den andra halvleken blev inte lika bra från hemmalaget sida utan Vilhelmina tog över det mesta av spelet och kunde följdriktigt reducera i mitten av halvleken. Även om Sorseles attacker hela tiden var farliga såg det ut att sprida sig en viss osäkerhet hos hemmalaget, som kanske funderade på om matchen trots allt kunde sluta som så många gånger tidigare. Då klev Molly fram och punkterade tillställningen med två mål inom några minuter. Precis som i den första halvleken kunde målskörden ha blivit ännu större om några av spelarna före matchen hade plockat fram regelboken och läst genom kapitlet ”Offside”. De stackars linjedomarna borde ha fått förhöjt arvode efter alla flaggviftningar på offsidespringande hemmaspelare.

Spelarna i laget har många goda kvaliteter och skulle på några års sikt kunna bilda ett riktigt bra damlag. Dock finns det två saker att förbättra som mer än något annat skulle höja slagstyrkan ordentligt, bollbehandlingen och tillslaget på bollen. Båda delarna kräver individuell träning och är nödvändiga för att utveckla passningsspel och avslutningar. Det hänger på viljan, ingenting annat.

Sorsele mönstrade följande trupp
Målvakt: Laila Keller och Isabella Andersson-Linder var sin halvlek.
Utespelare: Bianca Holmlund, Ada Wilhelmsson, Elsa Öhrnell, Elin Johansson, Evelina Johansson, Frida Stenlund, Ida Byström, Linn Eriksson, Lina Fransson, Sindy Holmlund, Linda Lundmark, Tea Wilhelmsson och Molly Öhrnell.

/Allan Larsson