140913. Div V. Seger i sista matchen

2014-09-14 01:42

Årets sista match i div V, hemmamötet med Dorotea BK, blev en avslagen historia där Sorsele efter många om och men till sist kunde vinna med 5-2 (1-1).

Det märktes att hemmalaget, placerat i mitten av tabellen, inte hade annat än äran att spela för, medan Dorotea, som sist placerade lag, måste avancera för att inte flyttas ned till div VI. Den första halvleken blev något av ett sömnpiller där Sorsele skapade en del embryon till målchanser, men som så många gånger tidigare var målet för litet också denna dag. Inget av lagen skapade speciellt mycket, men Dorotea tog ledningen i mitten av halvleken på ett markskott vid bortre stolpen. Efter ett tag kunde hemmalaget kvittera sedan ”Yaya”, vem annars, sprungit sig fri och rullat bollen förbi den utrusande målvakten. De flesta av hemmalagets framstötar kom på högerkanten genom snabbe Nasim och eftersom han börjat spela bollen snett bakåt när han rycker sig ned till kortlinjen så fanns det tendenser till att det skulle hända mer. Om det handlat om rugby, där man ju ska skjuta över ribban, hade Sorsele lett med några mål i halvtid, men nu fick man nöja sig med ett oavgjort resultat.

Den andra halvleken började i samma stil. Hemmalaget öppnade Doroteaförsvaret genom attacker från höger och ”Yaya” kunde nicka in 2-1 efter ett inlägg därifrån. Kvitteringen kom emellertid ganska snart på ett tämligen enkelt mål, en harmlös markkrypare som Morteza släppte mellan benen och efteråt blev utnämnd till ”Dagens tunnelbana”. Både Nasim och ”Yaya” hade goda tillfällen att utöka målskörden samtidigt som både Hassim, Abbas och Chaman Ali hade bra skottlägen, dock utan att skapa alltför mycket panikkänsla hos Doroteamålvakten. När det återstod 10 minuter såg det fortfarande ut att kunna sluta oavgjort, men efter en ny framstöt på högerkanten kunde Obi rulla bollen till ”Yaya”, vem annars, som rullade bollen i mål. Bara en stund senare utökade ”Yaya” ledningen sedan han gjort sitt och lagets fjärde mål för dagen. Innan matchen var slut lirkade sig Hassim fram i straffområdet och fick till en strumprullare som fastställde slutresultatet till 5-2. Sorsele slutade därmed på sjätte plats i serien med godkända 27 inspelade poäng och plusmålskillnad med 68 gjorda mål på 20 matcher. Offensivt och bra med 3,4 gjorda mål per match. Det mesta pekar också på att man blir bästa inlandslag och att ”Yaya” vinner skytteligan med 30 mål, 1,5 mål per match. Ett bra snitt.

Bäst för dagen var Nasim, kantspelare till höger, och naturligtvis ”Yaya”, som fortsätter att vara ett nummer för sig i serien.

Målvakt: Morteza Mohammadi
Utespelare: Henrik Brännlund, Emanuel Linder, Mokhta Rezayi, Chaman Ali Nawarozi, Abbas Haidari, Nasim Haidari, Obi Tochukwe, Aziz Kazemian, Mubiru ”Yaya” Yahaya, Raijab Aiobb, Navid Ghorbani, Hassim Kazemi och Emil Gabrielsson.