140907. P14. Vinst mot Morön

2014-09-08 19:36

Det blev en lyckad söndag i Sorsele. Först fick Umeå FC åka tillbaka till Umeå med en spräckt nolla i förlustkolumnen efter att ha mött Sorseles P17-lag. Några timmar senare fick Moröns BK också åka hem, denna gång till Skellefteå, med en likaledes spräckt nolla i förlustkolumnen efter att ha mött Sorseles P14-lag. Även här blev resultatet 3-1 (1-1)

Det är väl dags att också uppmärksamma P14-laget (spelare födda 1999-2001) som framgångsrikt bekämpar lag från Skellefteåområdet. I dag var den stora ungdomsklubben Morön BK från Skellefteå, så här långt obesegrade i serien, på besök i Sorsele. Det blev också en jämn match, men det kändes som om Sorsele var lite vassare. Visst tog Morön ledningen, men det dröjde inte alltför länge förrän Samuel med sin vänsterfot kvitterade på en frispark från 20 m nästan ”rätt upp i krysset”. Sorsele, främst då Andres, hade flera goda chanser att ge hemmalaget ledningen, men Moröns målvakt, en ”stor en”, var svår att passera. Kanske hade det lyckats om Nima ville skjuta lite oftare. Nu tar han sig ofta fram mot strafflinjen, men väljer som regel att endera fortsätta några steg till eller att passa till någon som inte alls är i lika bra skottläge som han själv. Mera självförtroende, tack, och det blir flera mål. Både Reza och Linus hade flera lyckade upplopp på kanterna som med lite tur hade resulterat i målchanser eller mål.

Hemmalaget avgjorde i den andra halvleken när först Andres gjorde en långrush och kunde springa in med bollen i tomt mål sedan han passerat målvakten mitt på Moröns planhalva. Det andra målet gjorde Elmer, som mest såg förvånad ut när hans fina skott från 25 meter seglade in i målvaktens vänstra hörn. Morön kom inte så långt mot Sorseleförsvaret, även om det några gånger höll på att osa katt framför Albin. Sorsele kunde däremot ha gjort fler mål, men som så många gånger förr visar det sig att målet är alldeles för litet. Det blev heller inte bättre när innerbacken Emil gick upp i slutet av matchen. Han var bara nära att göra mål flera gånger, men bara nära är inte närmare mål än vilken praktmiss som helst.

Det är ett bra pojklag Sorsele har. Det fungerar bra som lag och många av spelarna är både tekniska, snabba och spelskickliga. Visst fattas det en del teknik hos några av spelarna, men allt går ju att träna upp, så varför inte försöka. Är man 13-14 år har man framtiden för sig.

Målvakt: Albin Byström
Utespelare: Emil Gabrielsson, Simon Hedman, Nima Mohammadi, Andres Quinonez Gonzalez, Linus Wilhelmsson, Victor Brännlund, Reza Ibrahim, Abdulakim Isaq Nuro, Basir Mohammadi, Elmer Rönnholm, William Westerberg, Hannes Forslund-Fjellner, Jesper Gabrielsson, Samuel Gjersvold, Lucas Hammar, Nur Kamal.