140907. P17. Vinst mot Umeå FC

2014-09-08 18:57

Sorsele leder fortfarande P17-serien efter seger hemma mot tvåan Umeå FC med 3-1 (2-1). Umeå FC, som med en match mindre spelad och bara två poäng upp till Sorsele, har dock saken i egna händer. En vinst mer än Sorsele, som har två matcher kvar, och seriesegern tillfaller länets residensstad. Det blir i alla fall spännande in i det sista.

Det blev en jämn och mycket bra fotbollsmatch där UFC bygger sitt spel på att hålla bollen och med många passningar ta sig fram på planen. Sorsele, med många tekniska och spelskickliga ungdomar, spelar rakare och går lite snabbare framåt. Efter knappt 20 minuters spel tog Sorsele ledningen genom ”Yaya” som distinkt tryckte upp bollen i nättaket från 7-8 meters håll efter lite kalabalik i UFC:s straffområde. Bara några minuter senare var det dags igen när samme ”Yaya” laddade från ett läge strax utanför straffområdet. Det blev en rejäl kanon som inte målvakten lyckades hålla. Först på bollen var Andres som slog upp returen i nättaket. Det var vaket av honom och han har verkligen lärt sig att det lönar sig att störta på mål när ”Yaya” osäkrar bössan. Tyvärr blev glädjen inte långvarig, eftersom UFC reducerade från nära håll bara några minuter senare efter missförstånd i Sorseleförsvaret. Resten av halvleken blev jämn, med ett litet plus till hemmalaget. Den bästa chansen hade Nasim som rundade UFC:s försvar och fick för sig att han från nära håll skulle chippa bollen över målvakten, vilket inte är så lyckat när denne står på mållinjen.

I början av den andra halvleken kom Nasim på nytt i samma läge, denna gång från den andra kanten. Nu hade han lärt sig av läxan och rullade bollen förbi målvakten, inte hårdare än att den med knappt styrfart orkade in i mål till 3-1, men det räckte. Bara några minuter senare hade Andres chansen att punktera matchen när han skulle nicka in ett inlägg från bara någon meters håll i det tomma målet, men lyckades med konststycket att nicka utanför. Ju längre halvleken led, desto mera försiktiga blev hemmalaget, som gärna ville spräcka UFC: nolla i förlustkolumnen. Det innebar att spelet mest kom att förläggas mellan mittlinjen och Sorseles straffområde. Två gånger var det ytterst nära mål för bortalaget, men Ali Reza avvärjde med två närmast osannolika reflexräddningar. När bortalaget tryckte på för reducering blev det i stället Sorsele som på farliga kontringar vid flera tillfällen var nära att utöka ledningen. Efter slutsignalen kunde säsongens största publik, undantaget hemvändarmatchen, lämna arenan nöjda med både de tre poängen och hemmalagets fina spel.

Det är egentligen synd att plocka ut enstaka spelare ur ett kollektiv som fungerade så bra som det gjorde för dagen. Det är ändå svårt att undvika att nämna spelare som Navid och ”Yaya”. Mittbacken Navid för ett alltigenom lyckat försvarsspel där han med små enkla medel lyckas lösa upp de krångligaste situationer. Anfallaren ”Yaya” för att han är en mardröm för ett försvar att möta. Det gäller att inte ge honom en chans att komma loss. Det kan bli ödesdigert.

Utespelare: Nasim Haidari, Mustafa Haydari, Aziz Kazemian, Dawoud Nabizadeh, Mubiru ”Yaya” Yahaya, Raijab Aiobb, Navid Ghorbani, Ramsey Isaq Nuro, Hassim Kazemi, Emil Gabrielsson, Mahdi Kazemi, Nima Mohammadi och Andres Quinonez Gonzalez.