140906. Div V. Förlust i Stöcke

2014-09-08 18:12

Det blev förlust i bortamatchen mot topplaget Stöcke med 5-3 (2-2).

Undertecknad såg inte matchen, så det får bli ett kort referat utifrån uppgifter lämnade i andra hand. Sorsele tog ledningen i matchens första minut, men Stöcke både kvitterade och tog ledningen innan det var Sorseles tur att kvittera och ta ledningen. Kvitteringen kom i slutet av den första halvleken och ledningsmålet en bit in i den andra. Dessvärre gjorde sedan Stöcke matchens tre sista mål, det allra sista på ett självmål från bortalagets sida.

Det mest remarkabla skedde i matchens sista minuter. Mohammad, som spelade med tröja nr 7, fick två varningar i samma situation alldeles före slutsignalen och blev således utvisad. Han lämnade planen och gick raka vägen till omklädningsrummet. Döm om allas förvåning när det sedan i domarens officiella rapport anges att varningarna, och därmed utvisningen, drabbat nr 12, alltså Mubiru Yahaya. Att sedan domaren i ett mail till Västerbottens Fotbollförbund angav att han varnat och utvisat nr 10, alltså en tredje spelare, gör ju inte saken bättre. Dessvärre brukar det vara svårt att få rätt i ett ärende som har med domarna att göra, hur uppenbara än misstagen kan vara, men försöka duger.

Sorseles mål gjorde av ”Yaya” 2 och Chaman Ali.

Utespelare: Henrik Brännlund, Robert Andersson, Emanuel Linder, Mohammad Jafari, Morteza Mohammadi, Hamze Adan, Chaman Ali Nawarozi, Mustafa Heydari, Aziz Kazemian, Dawoud Nabizadeh, Mubiru ”Yaya” Yahaya, Navid Ghorbani, Ramsey Isaq Nuro,och Hassim Kazemi.