140830. Div V. Hemmaförlust mot Hörnefors

2014-09-02 17:42

Siffrorna 1-5 (1-3) mellan Sorsele och Hörnefors ser inte alls så bra ut, men det var verkligen inte så illa som det verkar.

Utan att diskutera det rättvisa i vilka som vann så kan vi konstatera att matchen inte alls hade den karaktär en match normalt ha när slutresultatet blir 5-1. Hörnefors började en aning bättre än Sorsele och tog också ledningen med 1-0 på ett för Sorsele synnerligen snöpligt sätt. En snedträff av målvakten efter en bakåtpassning gav Hörnefors en möjlighet att spräcka nollan, vilket de också gjorde. Under den närmaste halvtimmen var sedan Sorsele det bättre laget och ”Yaya”, vem annars (?), kunde kvittera med ett distinkt lågt skott vid ena stolpen från strafflinjen. Bara en stund senare hade samma spelare ett friläge, men det lite lama försöket att runda målvakten resulterade bara i att denne enkelt kunde lägga rabarber på bollen, eller vad det nu var han gjorde. Hemmalaget hade sedan flera fina lägen att ta ledningen, men det ville sig inte. Vid ett tillfälle var det två spelare som nästan samtidigt var en tåspets från att nå bollen framför tomt mål. I stället gjorde Hörnefors två snabba mål innan lagen gjorde ett avbrott inför sidbytet.

Den andra halvleken blev spelmässigt jämn, men Hörnefors var det effektivare laget och vann den delen av matchen med 2-0. Det ena målet kom på en billig straff sedan en Sorselespelare nickat bollen i armen på en medspelare. Det var samma domare som vid bortamatchen i Gunnarn också hittade en mystisk straff för Sorseles motståndare. Tillfälligheter? Tja, kanske, kanske inte. Sorsele saknade inte direkt möjligheter att reducera, men kom aldrig i riktigt bra lägen, speciellt när det avlossades alldeles för många skott från fullständigt omöjliga lägen, ibland så långt utifrån planen att bollen knappt nådde fram till kortlinjen. Halvleken blev hetsig med många varningar, speciellt på Sorselespelare. Det är alltför många gånger betydligt lättare att varna en spelare som framför sina synpunkter på hetsig persiska än de som gör det på lite sävligare svenska, vad det nu kan bero på.

Det Sorsele skulle behöva är ett lite enklare spel på mittfältet. Situationerna löses sällan eller aldrig upp med en snabb första passning eller genom att spelarna söker sig ut på fri yta. I stället blir det alldeles för trångt och omständligt vilket gör det svårt att riktigt utnyttja anfallsspelarna och deras snabbhet.

Utespelare: Kim Öhrnell, Mohammad Jafari, Morteza Mohammadi, Mokhtar Rezayi, Abbas Haidari, Chaman Ali Nawarozi, Nasim Haidari, Mustafa Heydari, Obi Tochukwe, Aziz Kazemian, Mubiru ”Yaya” Yahaya, Navid Ghorbani och Hassim Kazemi.