140824. P17. Vinst också mot Sandvik

2014-08-24 23:16

Sorsele befäste sin tillfälliga (?) serieledning i P17-serien, Umeå FC har några matcher mindre spelade, genom att hemmabesegra Sandvik IK med tennissiffrorna 6-0 (3-0).

Första halvlek var något av ett sömnpiller, och den som då och då tände matchen var ”Yaya” som med ett äkta hat-trick såg till att Sorsele fick en klar ledning i halvtid. Hemmalagets spel blev lite enahanda med långa genomskärare mot ”Yaya”, ensam på topp och med ett överbefolkat mittfält, som bara vid enstaka tillfällen flyttade upp och hjälpte honom mot Sandviks fyrbackslinje. Vid det första målet kom han ensam med målvakten och rullade in bollen. Det andra nickskarvade han över målvakten på Hassims fina inlägg. Det tredje var ett distinkt skott någon decimeter över marken från 18 meter efter en tilltrasslad situation i Sandviks straffområde. Sandvik höll uppe spelet bra, men var sorgligt ineffektiva framför mål och Sorseles försvar behövde inte anstränga sig över hövan för att hålla nollan. Tyvärr nickade Emil och Raijab ihop i mitten av halvleken med lite olika resultat. Emil kom tillbaka i den andra i form av ”Döbeln vid Jutas”, medan Raijab fick uppsöka sjukstugan med en befarad lättare hjärnskakning.

Den andra halvleken blev mycket bättre från Sorseles sida. Hassim flyttade upp ett steg från sin mittfältsplats och Mohamed Abdi kom in på mittfältet och åstadkom mycket med sitt enkla spel och förmåga att släppa bollen, samtidigt som han med små metoder behöll den även i trånga situationer. Det gjorde att spelet blev bättre och målchanserna fler, åtminstone för hemmalagets del. ”Yaya” utökade sin målskörd med två mål till, totalt fem. Det ena genom ett litet trollerinummer där han dribblade bort ett antal spelare, inklusive målvakten, innanför straffområdet och rullade bollen i tomt mål. Dessutom fick han iväg några riktiga kanonskott som tyvärr fastnade på vägen fram till mål. Hassim skaffade sig flera bra lägen, men fortsatte trenden från förra helgen. Flera gånger var det svårare att missa än att göra mål, men han lyckades ändå med det ibland nästan omöjliga. Till slut lobbsköt han en frispark i det bortre krysset i en position där det var närmast omöjligt att göra mål. Så kan det gå. Ibland är det enkla det svåra och det svåra det enkla.

Det blir lite tjatigt med att alltid nämna ”Yaya”, men den som göra fem av lagets sex mål är lite svår att inte uppmärksamma. Försvaret spelade säkert med ett extra plus till Qadirs andra halvlek. Mohamed Abdi är redan nämnd, men också Hassim måste få ett extra plus för sitt spel, även om han hade det lite svårt framför mål.

Utespelare: Asadullah Ahmadi, Arash Azami, Mustafa Haydari, Wais Moradi, Riaz Ziaratgol, Aziz Kazemian, Dawoud Nabizade, Mubiru ”Yaya” Yahaya, Raijab Aiobb, Qadir Akbari, Ramsey Isaq Nuro, Mohamed Abdi Kayd, Hassim Kazemi, Emil Gabrielsson, Nima Mohammadi och Mahdi Kazemi.